Haber Detayı

  • Haberler ve Duyurular
  • /
  • Haber Detayı

GENEL BAŞKANIMIZDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Kadınların eşitlik, emek ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, hayatın her alanında varlık gösteren, üreten, direnen ve geleceği inşa eden tüm kadınları saygıyla selamlıyorum.

8 Mart'ın tarihçesine baktığımızda, 1857 yılında ABD'nin New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının çalışma şartları nedeniyle greve gitmeleri ve bu grev sırasında çıkan yangında çoğu işçinin hayatını kaybetmesi, bugünün anlam ve önemini daha da derinleştirmektedir. 

Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarıdan fazla güçsüzlük içinde kalır.” sözüyle, kadınların toplumsal hayattaki yerinin önemini vurgulamıştır. Atatürk'ün açtığı çağdaş ve eşitlikçi yolda ilerleyerek, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda hak ettikleri yere ulaşması için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Kadın emeğinin görünürlüğünü artırmak, çalışma hayatında eşit haklara erişimi sağlamak ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, sadece bir gün değil, her gün hepimizin sorumluluğudur. Kadın işçilerin toplumsal ve ekonomik hayatta hak ettikleri değeri görmeleri, adil ve güvenli çalışma koşullarına sahip olmaları için TOLEYİS Sendikası olarak mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyorum.

8 Mart, sadece bir kutlama günü değil, kadınların insanca çalışma koşulları ve eşit bir yaşam hakkı için verdikleri mücadelenin simgesidir. Bu bilinçle, kadın emekçilerin haklarını savunmak, iş yerlerinde şiddet ve tacizi önlemek, cinsiyet eşitsizliğine karşı durmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

TOLEYİS Sendikası olarak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, eşit, adil ve şiddetsiz bir dünya için birlikte mücadele etmeye devam edeceğimizi ilan ediyorum.

Cemail BAKINDI

TOLEYİS Genel Başkanı