TURKEY'S HOTEL RESTAURANT AND ENTERTAINMENT WORKERS TRADE UNION
Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü İstanbul Kartal Meydanı’nda coşkuyla kutladık. Konfederasyonumuz Türk-İş’in aldığı karar doğrultusunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen sendikalarımızdan katılan emekçi kardeşlerimiz ve şubelerimizle birlikte, on binlerce emekçiyle meydanlardaydık. Ayrıca ülkemizin birçok noktasında şubelerimiz ve temsilcilerimizle meydanlardaydık.
Genel Başkanımız Cemail BAKINDI liderliğinde, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Şube Başkanlarımız ve üyelerimizle oluşturduğumuz kortejimizle alana yürüdük ve sloganlarla işçilerin hak ve taleplerini haykırdık. Meydanı dolduran tüm Türk-İş’e bağlı sendikalarla birlikte, emek mücadelesinin ortak ruhunu yaşadık. Kartal Meydanı’na ulaştığımızda Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay, emekçilerin karşı karşıya olduğu sorunları gündeme taşıdığı güçlü bir konuşma gerçekleştirdi.
Sayın Atalay, geçim sıkıntısı ve vergi adaletsizliğinin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını vurgulayarak, vergide adaletin sağlanması gerektiğini ifade etti. Devam eden kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hızla sonuçlanması çağrısında bulundu. Ayrıca konuşmasında vergide adalet, taşeron işçilerin kadro mücadelesi, toplu iş sözleşmelerinin önündeki engeller, emeklilerin sorunları, iş cinayetleri ve adalet taleplerini dile getirdi.
Konuşmasını demokrasi ve adalet çağrısıyla bitiren Türk-İş Genel Başkanımız Atalay, “Türk-İş Başkanı, Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu; demokrasiden yana, emekten yana, emekçiden yana tavrını sonuna kadar sürdürecektir” sözleriyle mücadele kararlılığımızı bir kez daha ortaya koydu.
TOLEYİS ve TÜRK-İŞ Konfederasyonumuz çatısı altındaki sendikalarımızla emek mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.
YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ
YAŞASIN TÜRK-İŞ
YAŞASIN TOLEYİS